trying to set up a server for friends

  • trying to set up a server for friends

    HI i just wanted to run a server for my friends i work a lot and i wanted to keep it running in the background so im trying to set it up with the dedicated server files but im not having much luck i have got this error at the moment does anyone have any ideas what to do?

    Rising World - 0.7.4 - Dedicated Server
    Windows 10 10.0 Java 1.8.0_111 (x86) Memory: 1037 MB
    2016/12/13 07:28 PM


    Items initialized!
    Plants initialized!
    NPCs initialized!
    Initialize Static Classes...
    Constructions initialized!
    Objects initialized!
    Picking initialized!
    Food-Definitions initialized!
    Crafting-Definitions initialized!
    read bytes from resource: 11417
    read bytes from resource: 7342
    read bytes from resource: 5351
    read bytes from resource: 32120
    Initializing world (sqlite)
    LOAD WORLD loveboat
    DATABASE TYPE: SQLite
    C:\Users\danie\Desktop\New folder/Worlds/loveboat:::loveboat
    CREATE WORLD STRUCTURE - DONE!
    2016/12/13 07:28 PM v.a
    INFO: DatabaseTaskManager started with ThreadPoolSize 1
    WORLDINFO Gamemode: Survival
    Gametype set to Survival
    WORLDINFO Seed: 1481656064910
    WORLDINFO Caves: true
    WORLDINFO Vegetations: true
    WORLDINFO OreAmount: 3
    WORLDINFO DisabledNPCs:
    WORLDINFO Worldtype: Normal
    WORLDINFOS seed: 1481656064910 type: Normal caves: true vegetations: true oreamount: 3 disablednpc: []
    WORLDINFO Time: 1.1.0 12:0:0.0
    set game time from string: 1.1.0 12:0:0.0
    WORLDINFO Creationdate: 1481656064910
    WORLDINFO Version: 0.7.4_30
    TRIGGER UPDATE
    Worldconverter: Updating not required
    WORLDINFO Spawninventory: 2 0 0 23 0 0 1 -65 -128 0 0 0 0 0 1 0 17 0 0 1 -65 -128 0 0 0 0 0 0 0 0
    Worldpart generating...
    Biomepart generating...
    Loaded Biomepart from cache: 0 - 0 (2ms)
    CavePoints: 396228
    Worldpart generated: 0 - 0 (1548ms)
    0 0 getBytes cp: 4194334
    WORLDINFO Spawnposition: 256.0 68.0 256.0
    WORLDINFO Spawnrotation: 0.0 0.0 0.0 1.0
    dir does not exist: Worlds/loveboat/customImages/
    0 chests loaded from DB!
    0 texts loaded from DB!
    0 Plants loaded from DB!
    0 Furnaces loaded from DB!
    0 0 getBytes ores: 8038918
    0 NPCs loaded from DB!
    STARTING RISING WORLD SERVER...
    Server bind to IP: 151.227.190.86:4255
    NetworkServer version 0.6
    0 0 getBytes plant: 9829450
    0 0 getBytes obj: 9900048
    0 0 getBytes constr: 9916436
    0 0 getBytes total: 993282444
    ThreadPoolSize 4255 TCP: 1 (1)
    0 0 serialize cp: 4194339
    ThreadPoolSize 4255 UDP: 1 (1)
    ThreadPoolSize 4256 UDP: 1 (1)
    ThreadPoolSize 4256 TCP: 1 (1)
    ThreadPoolSize 4257 UDP: 1 (1)
    ThreadPoolSize 4257 TCP: 1 (1)
    ThreadPoolSize 4258 TCP: 1 (1)
    2016/12/13 07:28 PM E.g
    INFO: 0 0 serialize ores: 8038923
    Default server permissions loaded successfully!
    Found 1 files in groups folder
    2016/12/13 07:28 PM E.g
    INFO: Group "admin" permissions loaded successfully!
    0 0 serialize wp: 9829455
    0 0 serialize plant: 9833665
    0 0 serialize obj: 9904263
    0 0 serialize con: 9920651
    0 0 serialize total: 9920663
    java.net.BindException: Cannot assign requested address: bind
    at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)
    at sun.nio.ch.Net.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.Net.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(Unknown Source)
    at de.jiw.network.kernel.tcp.TcpKernel.initialize(TcpKernel.java:54)
    at de.jiw.network.kernel.KernelAdapter.startUp(KernelAdapter.java:198)
    at de.jiw.network.NetworkServer.startServer(NetworkServer.java:156)
    at server.e.d(SourceFile:794)
    at server.Main.c(SourceFile:594)
    at server.Main.initApplication(SourceFile:420)
    at commons.JIWApplication.initialize(SourceFile:99)
    at com.jme3.system.NullContext.initInThread(NullContext.java:86)
    at com.jme3.system.NullContext.run(NullContext.java:129)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
    Press any key to continue . . .
  • mr cheese schrieb:

    java.net.BindException: Cannot assign requested address: bind
    It looks like the ports are already in use - is another instance of the server or a LAN session of RW running in the background eventually? Check out the task manager (go to the "Processes" tab) and kill any "java.exe", "javaw.exe" or "risingworld.exe" processes (or alternatively, restart your computer).
    Btw., you're currently using a 32 bit version of Java. If you have a 64 bit operating system, I'd recommend to download and install the 64 bit version of Java